Cârciuma din Bãtrâni

Atractii turistice

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Padurea Dumbrava, situata la limita sud-vestica a municipiului Sibiu, spre Rasinari si avand o suprafata de 993 de hectare, face parte din categoria parcurilor naturale din Romania.

Acesta a fost infiintat in scopul protejarii biodiversitatii si mentinerii intr-o stare de conservare favorabila a florei si faunei salbatice aflate in lunca Depresiunii Sibiului.

Padurea Dumbrava are in componenta arbori si arbusti cu specii de: stejar cu varste de peste 100 de ani, specie dominanta, in asociere cu gorun, ulm, pin, tei, carpen sau jugastru, lemn cainesc, paducel, crusin, maces sau porumbar.

La nivelul ierburilor vegeteaza o gama variata de specii floristice; printre care: pufulita, salata iepurelui, opaita, brandusa de toamna, precum si mai multe specii de orhidee.

Fauna este una diversificata si bine reprezentata de mai multe specii de mamifere si pasari, dintre care unele protejate la nivel european cum ar fi caprioara, vulpea, mistretul, veverita, mierla, presura, ciocanitoarea, pupaza, cucul, gaita albastra sau corbul.

In parcul natural situat la 4 km. sud de centrul municipiului Sibiu, se poate ajunge pe drumul judetean 106A, ce leaga resedinta de judet cu orasul Rasinari.

Pe suprafata teritoriala a rezervatiei se afla Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale "ASTRA" (cel mai mare muzeu al satului romanesc) si Gradina zoologica.